Toți membrii Grupului de inițiativă respectă caracteristicile impuse de lege de a nu fi aleși în funcții prin vot universal, nici membri de Guvern ori persoane numite de prim-ministru și nici persoane care nu pot face parte, potrivit legii, din partide politice.

 • Andrei Lupu
  Andrei Lupu Platforma România 100

  Andrei este avocat, comoderator în domeniul Justiție și Anticorupție al Platformei România 100 și cadru didactic colaborator în domeniul dreptului constituțional la Facultatea de Drept a Universității din București. Membru al Asociației Române de Drept Constituțional și al Asociației Române de Drept al Afacerilor Europene, Andrei a publicat mai multe studii în domeniul dreptului constituțional și al drepturilor fundamentale.

 • Cătălin Teniță
  Cătălin Teniță Geeks for Democracy

  Tatăl Dariei. Iubitor de cărți și de Internet. Antreprenor online din 2002 (Treeworks, Zelist Monitor, TPU.ro). Pasionat de date și de comunități. Urăște prezentările. Unul dintre fondatorii Geeks For Democracy, Fiecare Vot și Fondul pentru Democrație. Ideea de bază din spatele tuturor: expertiza și network-ul pe care le dobândim în viața noastră profesională de zi cu zi trebuie folosite pentru binele social. Societatea civilă organizată în ONG-uri are nevoie de sprijinul cetățenilor activi pentru a genera schimbare sustenabilă și consistentă.

 • Coralia Păunoiu
  Coralia Păunoiu Reactiv Brașov

  Inginer IT, speolog, biciclistă și mare iubitoare de natură și de călătorii. Călătorind prin România a ajuns să iubească această țară și să se implice civic. Călătorind în afara țării a învățat cum arată infrastructura și serviciile din țările guvernate de oameni capabili și responsabili. De aceea, își dorește oameni noi în politică, care să guverneze România.

 • Daria Nistor
  Daria Nistor Aradul Civic

  Daria a studiat Regia și Producția de Film și TV la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, continuând să activeze în domeniul cinematografic sub diverse forme. Este colaborator al Asociației culturale și de regenerare urbană CitiZenit din Arad și este membră a Asociației Aradul Civic, înscrisă în platforma Contract România.

 • David Sorin
  David Sorin Brașovul Civic

  David este absolvent al Facultății de Silvicultură Brașov, tată devotat, antreprenor și activist civic.

 • Izabela Lazăr
  Izabela Lazăr Corupția Ucide

  Izabela este activistă civică și face parte din grupul Corupția Ucide. Este licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, iar în prezent este masterandă în cadrul Universității din București.

  Începând cu 2017 s-a implicat în mai multe proiecte și activități civice, cel mai drag fiindu-i realizarea steagului României cu ajutorul a 50.000 de oameni în Piața Victoriei.

  S-a alăturat acestui demers deoarece susține România și este convinsă că totul se poate schimba în bine. Consideră că fiecare dintre noi poate contribui la dezvoltarea țării prin acțiunile lui individuale, zilnice. „Schimbarea începe cu fiecare dintre noi.”

 • Laurențiu Ștefănescu
  Laurențiu Ștefănescu Inițiativa Timișoara

  Laurențiu este antreprenor și activist civic, implicat în mișcarea grassroots încă de acum 16 ani. A luptat mereu pentru o schimbare profundă a clasei politice prin implicarea unor oameni noi, din afara sistemului. E prima dată când simte că există un număr critic de concetățeni capabili să genereze schimbarea de paradigmă politică și socială. „Sunt onorat de-a fi alături de oameni deciși să ducă la capăt un vis exprimat încă de eroii revoluției din 1989.”

 • Ligia Măhălean
  Ligia Măhălean Umbrela Anticorupție Cluj

  Ligia este un om pasionat de tot ce înseamnă Cluj, iar de profesie este consultant în turism. De-a lungul anilor s-a implicat activ în diverse proiecte de tip start-up și în activitatea unor ONG-uri axate pe educație. În 2016, a cofondat alături de colega ei Dana Peca grupul civic Umbrela Anticorupție Cluj, grup implicat activ în facilitarea protestelor din Cluj-Napoca în ultimii 2 ani.

 • Lucian Checheriță
  Lucian Checheriță VeDem Just

  Lucian este jurist și membru fondator VeDem Just. Folosește orice oportunitate pentru a-i ajuta pe români în gestionarea problemelor juridice și face tot posibilul pentru a crește nivelul de educație juridică și implicare civică în toată țara. El vine cu soluții concrete și sprijin pentru oamenii care vor să afle cum pot acționa atunci când aceștia identifică probleme concrete ale comunității. Toate acestea pornesc de la un vis: o Românie dezvoltată și educată, o Românie a oamenilor buni, decenți, onești și bine pregătiți profesional.

 • Mihai Polițeanu
  Mihai Polițeanu Inițiativa România

  Mihai este membru fondator și director executiv al mișcării civice Inițiativa România. Mihai este absolvent al Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București și al programului de master „Studii ale naționalismului” al Universității Central Europene. A lucrat pentru Societatea Academică din România și fundația Freedom House, a fost consilier al ministrului Justiției între 2005 și 2007 și asistent al europarlamentarului Monica Macovei.

 • Raluca Paraschiv
  Raluca Paraschiv #REZISTENȚA

  Raluca este lector universitar. „Coace” proiecte, creează și dezvoltă strategii de comunicare în grupul civic #REZISTENȚA de la apariția acestuia, în februarie 2017, și este unul dintre moderatorii emisiunii #Rezistența360.

 • Sanda Foamete
  Sanda Foamete Geeks for Democracy

  Investesc timp, pricepere profesională și responsabilitate civică în susținerea democrației. Sunt membru în comitetul de inițiativă pentru modificarea legilor electorale și cred în succesul acestui proiect. De ce? Pentru că aduce împreună responsabilitatea civică cu cea politică. Menirea noastră de cetățeni este să ieșim din bucla protestului de stradă, din fața clădirii goale a guvernului. Menirea noastră este să ne implicăm în politică, alături de politicienii cu principii și valori prielnice dezvoltării noastre ca națiune și ca țară europeană valabilă.

 • Sanda Hristudor
  Sanda Hristudor Acțiunea Civică Galați

  Sanda este implicată în mai multe proiecte civice și încearcă să se specializeze în meseria de cetățean. Este fondatorul grupului Acțiunea Civică Galați și al Comunității Locale RO100 Galați.

 • Șerban Marinescu
  Șerban Marinescu Uniunea Salvați România

  Șerban este arhitect. A fost asistent universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” până în 2017. Este membru USR, a candidat la alegerile parlamentare din 2016 în județul Teleorman. În prezent este consilier parlamentar al grupului USR din Camera Deputaților și coordonează clusterul de reformă electorală al USR.

 • Traian Paparete
  Traian Paparete #activAG Pitești

  Traian are 53 de ani și este din Pitești. Pensionar din aprilie 2016, în prezent deține o agenție Foto-Filmări și Sonorizări Evenimente. Fost militar de carieră în M.Ap.N., este președinte și membru fondator al Asociației Civice Adevăr și Dreptate Argeșean #activAG Pitești.

 • Tudor Cârstoiu
  Tudor Cârstoiu Eu Ro Aleg 2.0

  Tudor este specialist în marketing, activist civic, global shaper în hub-ul din București și membru în partidul PACT pentru România. După 8 ani de studii și muncă la Universitatea Bocconi din Milano și 2 companii multinaționale de top, în septembrie 2017 a revenit în țară pentru a construi o Românie democratică, dezvoltată și demnă. Din iulie 2018 este președintele ONG-ului Eu Ro Aleg 2.0 și din aprilie 2017 este Președintele Comisiei de Etică, Integritate și Arbitraj în PACT.

 • Vasile Dumitriu
  Vasile Dumitriu Oradea Civică

  Vasile este antreprenor, membru fondator al asociației Oradea Civică și membru în consiliului director al acestei organizații. După terminarea studiilor a căutat o viață mai bună în Suedia și Portugalia. A revenit în țară. Din 2004 este antreprenor, iar din ianuarie 2017 participă neîntrerupt la protestele împotriva transformării României într-un paradis al infractorilor și la proiecte civice ale organizației. Este cunoscut de colegii din țară ca unul dintre organizatorii Coloanelor către București.